Els Gegants Neolítics de l’Espluga clouen la temporada pel territori a Vilanova de Prades

La Colla Gegantera de l’Espluga ha arribat al final d’una nova temporada per tot el territori català havent fet 25 actuacions arreu del país. L’última visitadels Gegants Neolítics ha estat a Vilanova de Prades aquest diumenge 29 d’octubre, 5 dies després dels aiguats del Francolí i el Milans, amb greus danys a la Conca de Barberà. L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga s’ha adherit a la campanyaRiuada Solidària‘ per recollir fons pels damnificats. Molts dels voluntaris de l’entitat han participat aquests dies a les tasques de recuperació dels llocs afectats a l’Espluga de Francolí.

El cap de la Colla Gegantera, Jordi Batet, saluda el president del Parlament, Roger Torrent, durant la visita als voluntaris després dels aiguats del Francolí.

Mentre es preparen difectes activitats pel 23 i 24 de novembre, la plataforma ‘Riuada Solidària’ ha activat un número de compte on es poden fer donatius per als damnificats del desastre natural. 

Actuació a la Festa de la Castanyada

Els Gegants Neolítics són habituals a les festes de la Castanyada de Vilanova de Prades. Aquesta vegada hi van anar acompanyats també del nano Rovelló. La Colla Gegantera va fer ballar els gegants en ple recinte de la fira i l’esmorzar popular, captivant els visitants.

Els Gegants Neolítics de l’Espluga, en plena Festa de la Castanyada de Vilanova de Prades (Foto: Fina Montserrat)

Els gegants espluguins van oferir diferents balls durant el matí i també van gaudir de l’esmorzar i de les castanyes torrades.

Els Gegants Neolítics de l’Espluga ballant a Vilanova de Prades (Foto: Fina Montserrat)

18 municipis visitats en 25 actuacions

Aquesta temporada els Gegants Neolítics de l’Espluga han actuat en 25 localitats del territori català, inclosa la mateixa Espluga de Francolí. Des del gener, s’ha visitat, entre d’altres, les portes del Centre Penitenciar de Mas d’Enric, al Catllar, on hi ha Carme Forcadell; Tàrrega, Ivars d’Urgell, Montblanc, Llinars del Vallès, Blancafort, Valls, Duesaigües, Barcelona, el Vilosell, Vinaixa, Ulldecona, Sabadell, Verdú, Alcover, la Llagosta i Vilanova de Prades.

La Colla Gegantera, gaudint de l’esmorzar a la Festa de la Castanyada (Foto: Fina Montserrat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *