Inici dels 75 anys de gegants i nans a l’Espluga amb una conferència a la Formació Permanent

La Sala Folch i Torres del Casalet ha acollit aquest dijous 31 de març de 2022 el primer dels actes de commemoració del 75è aniversari dels gegants i nans de l’Espluga, que es compleix aquest juliol. La presidenta dels Grallers, Gegants i Nans, Mar Gili, acompanyada dels històrics geganters Josep Lluís Torre i Jordi Batet, a més del graller, periodista i divulgador Xavier Lozano, han ofert una conferència a la Formació Permanent del Casal de l’Espluga amb motiu d’aquesta efemèride.

El públic de la Formaicó permanent, durant la conferència. (Foto: Miquel Martí)

Gili, Torre, Batet i Lozano han repassat la trajectòria del món geganter a la Vila des que l’any 1947 van arribar el gegant, la geganta i els primers nanos: els tricornis, el vell i la vella. Aquest estiu se celebrarà l’aniversasi amb un acte, el 4 de juny, que inclourà importants sorpreses que s’aniran desvetllant properament.

Mar Gili, Xavier Lozano, Josep Lluís Torre i Jordi Batet, durant la conferència (Foto: Miquel Martí)

Mar Gili i Jordi Batet també han aprofitat per explicar el funcionament actual de l’entitat i de les trobades geganteres, a més d’algunes anècdotes personals. Xavier Lozano, que en els últims anys s’ha ocupat de la investigació històrica sobre la cultura popular espluguina, ha fet un repàs cronològic de la història dels gegants i nans, enriquit amb les anècdotes i experiències personals de Josep Lluís Torre, geganter des de fa 30 anys.

Els instants previs a la conferència, a la Sala Folch i Torres del Casalet (Foto: Miquel Martí)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *