L’Spluc i la Terra participen a la Trobada de Figures Femenines de Santa Coloma de Queralt

Per primera vegada a la Conca de Barberà, Santa Coloma de Queralt va acollir aquest dissabte 5 de març la primera Trobada de Figures Femenines coincidint amb la proximitat del Dia Internacional de les Dones. L’Espluga de Francolí hi va enviar com a representants les gegantes Spluc i Terra, acompanyades de la Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga.

Foto de grup dels grallers i geganters a Santa Coloma de Queralt.

La Trobada va començar a les 5 de la tarda amb la plantada de gegantes i figures femenines a la plaça de la Pau, a tocar de l’església romànica de Santa Maria de Bell-lloc, on va llegir-se el manifest del Dia Internacional de les Dones amb la presència de les autoritats locals i comarcals. En aquest punt va fer-se la presentació i ball de les diferents figures i l’encesa de les diablesses Keressus de Santa Coloma de Queralt, per tal de donar inici a la cercavila.

La plantada de geganes a la plaça de la Pau de Santa Coloma de Queralt (Foto: Xavier Lozano)

Els actes van continuar amb una cercavila pel centre de Santa Coloma de Queralt i una ballada final amb correfoc inclòs a la plaça Major, seguit d’un sopar popular.

Ballada de l’Spluc i la Terra a Santa Coloma de Queralt (Foto: Xavier Lozano)

Amb la participació a aquesta Trobada Gegantera, els Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga inicien temporada de sortides, aquest 2022.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *