Representació espluguina a la Trobada de Gegants de la Conca de Vilanova de Prades

Els gegants i gegantons neolítics de l’Espluga han representat la vila, aquest diumenge 3 de juliol a la Trobada Gegantera de la Conca de Barberà que s’ha celebrat a Vilanova de Prades. Hi han participat acompanyats dels Grallers de l’Espluga. La geganta castanyera de Vilanova, Salvadora Pereandreu, va ser escollida l’any 2019 com a pubilla de la Conca, però a causa de la Covid19 no s’ha pogut estrenar al càrrec fins ara. La geganta Blanca de Blancafort li ha fet el traspàs del pubillatge després de la cercavila per la població muntanyenca.

Els Grallers de l’Espluga, durant la cercavila (Foto: Mar Gili)
Els gegants neolítics, durant els balls de cercavila (Foto: Mar Gili)

La trobada gegantera ha començat amb una plantada matinal al pati de l’ermita de Sant Antoni, seguit de la cercavila pels carrers de la població. En acabar, s’ha fet la ballada final, els parlaments i l’entrega de records al camp de Poblet.

La ballada final, al camp de Poblet (Foto: Xavier Lozano)
L’entrega de records a Vilanova de Prades (Foto: Xavier Lozano)

Finalment, els caps de colla han escollit la pubilla del 2023, amb una majoria aclaparadora per la geganta Violet de Lilla, població que acollirà la propera Trobada comarcal de Gegants de la Conca de Barberà, l’any vinent.

La Colla Gegantera de Lilla, celebrant l’elecció (Foto: Xavier Lozano)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *