Campanya amb la Unió de Botigues i Empreses per fer un nou home dels Nassos per l’Espluga

La Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga de Francolí i l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga inicien aquest mes de juny una campanya per fer un nou capgròs de l’home dels Nassos pel municipi, de cara al proper 31 de desembre. Durant un mes, les botigues de la UBE disposaran d’una guardiola per tal de recollir els donatius per realitat aquest projecte, coincidint amb el 75è aniversari del nano vell que des de l’any 2007 fa d’home dels Nassos.

L’objectiu és que el nano recuperi el seu lloc exclusivament en el seguici de Festa Major i sant Joan i que per Nadal es disposi d’un capgròs exclusiu per a la tradició de passejar pel nucli comercial de l’Espluga l’home que té tants nassos com dies té l’any.

Com mana la tradició catalana, l’home dels Nassos reparteix llaminadures als infants, visita els comerços i saluda els vilatans. Des de fa uns anys també l’acompanyen un o dos patges que reparteixen nassos de plàstic als infants. Els Grallers i els geganters de l’Espluga acompanyen el capgròs durant el recorregut pel centre de la vila, amb nadales i animació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *