L’Espluga s’omple de gegants d’arreu del territori, tres anys després

Tres anys després de la multitudinària trobada de 2019, l’Espluga de Francolí s’ha tornat a omplir de gegants aquest dissabte 17 de setembre de 2022 amb la Trobada Gegantera que, coincidint amb els 75 anys dels gegants vells de l’Espluga, ha congregat a la vila els gegants d’Alcover, les Borges Blanques, Vinyols i els Arcs i Blancafort. Els actes han començat amb la plantada a la plaça Montserrat Canals, a les 6 de la tarda, seguit de la cercavila pel centre de la vila. A la nit, el sopar de germanor i el lliurament de records ha conclòs una jornada emocionant i festiva per tothom.

Els gegants d’Alcover, durant la cercavila per la carretera de Poblet (Foto: Fina Montserrat)

El record d’aquesta trobada ha estat una reproducció del dibuix que els espluguins Ferran Moncada i Montse Batet han fet dels gegants vells de l’Espluga amb el seu nou vestuari. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga, Enric Mercadé, ha estat l’encarregat de fer el lliurament acompanyat d’altres regidores de la vila i la presidenta dels Grallers, Gegants i Nans, Mar Gili.

Lliurament de records a les colles participants, un dibuix dels espluguins Ferran Moncada i Montse Batet (Foto: Fina Montserrat)

La plaça Montserrat Canals ha estat la seu central de la trobada, on, a més de la plantada, s’hi ha fet el ball de lluïment de les diferents colles participants.

Els gegants de Blancafort, oferint l’últim ball a la plaça Montserrat Canals (Foto: Fina Montserrat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *