Construcció dels Gegants Neolítics

La construcció dels gegants neolítics va durar 4 mesos. Va anar a càrrec de l’escultor Ramon Aumedes i la seva família, al Taller Sarandaca de Granollers. L’escultor va elaborar un esboç dels gegants a partir del projecte i els dibuixos presentats per la Colla Gegantera de l’Espluga i l’Ajuntament, que va finançar el projecte.

El primer pas va ser l’elaboració de les escultures de fang a partir de les quals posteriorment s’elaboraria la forma amb fibra de vidre. És en aquest punt on apareix la vertadera obra d’art, ja que l’escultor ha de transformar les idees originals i els dibuixos, en formes de 3 dimensions. En aquest cas, les fasomies i expressions dels rostres dels gegants són d’allò més realistes.

Elaboració en fang de l’escultura de la geganta Spluc (Ramon Aumedes)

La fibra de vidre

A partir de l’escultura de fang, que serà la base històrica dels gegants, es crea el cap i el cos amb fibra de vidre com s’observa en aquesta fotografia.

Elaboració de l’escultura de fibra de vidre sobre la base de fang (Ramon Aumedes)

El vestit i els complements

Ramon Aumedes acabant de vestir els gegants al seu taller de Granollers

Uns dels processos que també mereix una especial atenció és l’elaboració dels complements.

A més de ser realistes, fets a escala de gegant, i agradables per la vista, han de complir, en aquest cas, totes les indicacions històriques perquè siguin correctes per l’època que representen.

A més, a tot plegat, se li afegeix la dificultat de que han de pesar poc. La majoria de complements estan elaborats amb fibra de vidre, poliuretà o fusta.

Pel que fa a les robes, les pells són reproduccions dels teixits similars a pells de Senglar, conill, o a robes teixides pròpies de l’època.

 

Segueix: EL NAIXEMENT