Les matinades dels Grallers de l’Espluga no fallen, malgrat la pandèmia

Per segon any consecutiu en pandèmia, els Grallers de l’Espluga no han fallat en les tradicionals matinades recuperades el 1992 per Josep Prats. Des de fa prop de 30 anys, cada Festa Major sona la tradicional melodia que s’interpreta a les principals viles i ciutats de Catalunya el primer dia de festes, en sortir el sol. Des de l’any 2005, a l’Espluga, a més, es toquen també Les Matinades del Martí, compostes per Josep Prats en record al jove graller espluguí Martí Mercadé, que va morir en accident de trànsit pocs dies abans de la Festa Major.

Foto de grup dels Grallers de l’Espluga, en finalitzar les matinades d’aquest 2021. (Foto: Enric Mercadé)

Des de fa uns anys el toc de matinades es pot sentir a primera hora del matí del dissabte de Festa Major, donant inici al cap de setmana fort de la festa, després de la jornada festiva del divendres, dedicada a sant Abdon i sant senén. Aquest any les matinades han sortit, com és habitual, des de la plaça Montserrat Canals, a les 8 del matí.

Abans de començar, els Grallers de l’Espluga han donat el tret de sortida al grup de corredors del Club Atlètic Espluguí que, amb motiu de la suspensió de la 43a Cursa Atlètica, han volgut fer igualment el recorregut. Després s’ha iniciat un recorregut que enguany ha visitat el carrer Milmanda, de sant Miquel, de sant Antoni, la plaça de l’Església, el carrer Nou, el carrer Torres Jordi, la plaça de la Vila, el carrer Mn. Ramon Muntanyola, el passeig Canyellas, el carrer Mestre Roig, el de l’Ermita, el de sor Mercè Ferrer, sant Vicenç de Paül, la travessera de Poblet i el carrer de Lluís Carulla, acabant novament a la plaça Montserrat Canals.

El toc de Matinades, arribant a la plaça de l’Església (Foto: Enric Mercadé)

Per primer cop i a causa de la pandèmia, els veïns no podien oferir menjar a la comitiva, que tampoc podia anar acompanyada de gent aliena al grup de Grallers.

El pas de les Matinades pel carrer Mn. Ramon Muntanyola (Foto: Enric Mercadé)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *