Els Gegants Neolítics i el Rovelló, de nou de trobada gegantera a Blancafort

El sector de la cultura popular recupera lentament l’activitat d’abans de la pandèmia, encara amb moltes restriccions i limitacions. La Trobada de Gegants de Blancafort d’aquest dissabte 28 d’agost de 2021 ha estat però una alenada d’aire fresc. L’Espluga de Francolí hi ha estat representada pels gegants neolítics Gorg, Spluc i Blat, Terra i Pastor, a més del nano Rovelló. 

El ball dels gegants neolítics de l’Epsluga a la plaça dels Arbres de Blancafort (Foto: Montse Giné)

La Colla Gegantera de l’Espluga és ja una habitual a Blancafort, que aquest any celebrava la tercera edició de la seva Trobada. L’últim cop va ser el 2 de juny de 2019, abans de la pandèmia, quan es van congregar per primer cop les 10 figures de gegants de l’Espluga a la Trobada de Gegants de la Conca. 

Imatge de la plantada de gegants a la trobada gegantera de Blancafort (Foto: Jordi Batet)

En aquesta ocasió, les colles geganteres han pogut fer una petita cercavila fins a la plaça dels Arbres, on s’ha fet la ballada de lluïment dels gegants i gegantes, acompanyats musicalment pels grallers SONAT de Tarragona. També hi han assistit, a més dels gegants neolítics de l’Espluga, els gegants de Sarral, els de Santa Coloma de Queralt, Rocafort de Queralt i els amfitrions, els gegants de Blancafort.

La cercavila pels carrers de Blancafort, amb la participació de la Colla Gegantera de l’Espluga. (Foto: Jordi Batet)

Properes actuacions

Tot fa pensar que el ritme de les trobades geganteres es podrà recuperar aquesta nova temporada, tal com ja es dibuixa a l’agenda d’actuacions.  El 19 de setembre l’Espluga de Francolí estarà representada a la Ciutat Gegantera de Catalunya que s’ha de celebrar a Tortosa i el 9 d’octubre està previst que els Gegants Neolítics de l’Espluga participin a la Trobada Gegantera del Catllar (Tarragonès). Abans, l’11 de setembre els Grallers de l’Espluga actuaran, com és tradicional, als actes de la Diada Nacional de Catalunya a l’Espluga de Francolí. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *