Els gegants de l’Espluga s’incorporen a les fitxes del web GegantCat

El portal GegantCat.com, que agrupa informació sobre la majoria de figures de gegants dels Països Catalans, ha incorporat aquesta setmana la fitxa dels gegants neolítics de l’Espluga, que se suma al recull d’informació ja publicat sobre els gegants vells Ponç Hug i Beatriu i els gegants de la Santíssima Trinitat. El web, creat el 2003 per agrupar les dades de gegants i gegantes, publica la fotografia, el nom, mesures, any de construcció, constructor i entitat gestora. Els gegants estan catalogats per zones, comarques i municipis a través del mapa geganter.

Gran part de la informació coincideix amb la publicada per l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga. En el cas dels gegants neolítics és Daniel Porta qui signa el text i la fotografia pròpia, mentre que dels gegants vells en parla Pau Blanch, autor també de la fotografia. En el cas dels gegants de la Santíssima Trinitat, el web publica una fotografia de Miquel Respall i un text de Martí Sentís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *