L’Espluga celebrarà la trobada gegantera el 17 de setembre amb els gegants de Blancafort, Alcover, les Borges i Vinyols

L’Espluga acollirà el proper dissabte 17 de setembre una nova trobada gegantera, aquest cop coincidint amb els actes del 75è aniversari dels gegants i nanos vells de la vila. Ponç Hug i Beatriu, amb el seu nou vestuari, són els protagonistes del cartell il·lustrat per Montse Batet i Ferran Moncada. Els gegants de l’Espluga rebran a la vila els gegants de Blancafort, d’Alcover, de les Borges Blanques i de Vinyols i els Arcs. Els gegants vells faran d’amfitrions mentre que seran els gegants neolítics els encarregats de presidir la cercavila, acompanyats dels Grallers de l’Espluga.

Els actes començaran a les 6 de la tarda a la plaça Montserrat Canals, amb la plantada dels gegants davant el Casal de l’Espluga i el berenar de les colles participants. A les 7 del vespre començarà la cercavila per la carretera de Poblet, la travessera de Poblet i el carrer de Lluís Carulla. Al final, al voltant de les 8 del vespre, hi haurà el ball de lluïment i l’entrega de records a la plaça del Casal, seguit d’un sopar de germanor al jardí dels Francolins.

La trobada gegantera de l’Espluga, el 20 de juliol de 2019, a la plaça de l’Església (Foto: Arxiu)

L’última trobada gegantera a l’Espluga va celebrar-se el 20 de juliol de 2019, amb més de 400 persones participants entre grups de grallers i geganters de 16 colles geganteres i gralleres, amb una quarantena de figures. El 2017, amb motiu del 10è aniversari dels gegants neolítics i l’estrena dels gegantons va acordar-se celebrar la trobada gegantera de forma biennal. La pandèmia, però, ha fet que hagi calgut esperar 3 anys per la següent edició. A més, serà el primer cop que se celebri en el mes de setembre en lloc del juliol. 

Foto de família de les colles participants a la trobada gegantera del 2019. (Foto: Arxiu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *