Els Grallers i Gegants de l’Espluga, a la Festa Major de Vallclara

La Colla Gegantera i els Grallers de l’Espluga han actuat aquest diumenge 26 d’agost a la Festa Major de Vallclara, amb la família de Gegants Neolítics. El Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor han participat a la cercavila oficial de la Festa Major d’aquest petit poble de la Conca de Barberà.

L’actuació ha començat a la plaça del Casal de Vallclara i ha seguit pels principals d’aquests del poble, fins la plaça de l’església i el carrer Major, amb una cercavila que durant una hora ha captivat les desenes de vilatants i visitants que s’han apropat per veure els gegants.

A la sortida de l’Eucaristia Solemne de Festa Major, Grallers i Geganters han ofert la Dansa dels Gegants Neolítics a la plaça de l’església, seguit d’una nova cercavila fins el Casal de Vallclara.

Jordi Ruau, nou geganter

Jordi Ruau, nou geganter de l’Espluga (Foto: Fina Montserrat)

L’actuació a Vallclara ha estat també l’ocasió per incorporar l’espluguí Jordi Ruau i la seva família a la Colla Gegantera, com a nous membres de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga. Ruau s’ha inscrit a l’entitat per convertir-se en portador dels Gegants Neolítics Gorg i Spluc.

Jordi Ruau i la seva família, nous membres de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *