Els Nanos de l’Espluga aconsegueixen arribar a 12 persones portadores per la Festa Major

La campanya per evitar la pèrdua del grup de Nans per la Festa Major de l’Espluga d’aquest 2019 va aconseguir fer ballar els 12 principals capgrossos del municipi, des dels més històrics fins al més nou, el Rovelló.

Els Nanos de l’Espluga a la Cercavila Gran del divendres 26 de juliol de 2019 (Foto: Fina Montserrat)

A les 4 persones que van ser de l’anterior grup ja dissolt, Alba Pérez, Jordina Picanyol, Neus Fortuny i Jennifer Pàmies, el 14 de juliol -a l’assaig obert- s’hi van afegir 4 portadores més: Jordi Queralt, Lydia Meca, Víctor Sanahuja i Zarek Rodríguez.

Això feia possible el ball d’almenys 8 figures, encara que la posterior inscripció de Gessamí Tinta i la col·laboració puntual d’Oriol Mas ampliava fins a 10 el nombre de Nanos. Finalment, la participació d’Aina Sanfèlix, Alba Valls, Meritxell Miró i Mar Minguella va fer possible completar el grup a 14 persones, 12 portadores i dues acompanyants.

El grup de 12 persones portadores dels Nanos de l’Espluga el divendres 26 de juliol de 2019 amb les responsables del grup, Alba Pérez i Jordina Picanyol. (Foto: Xavier Lozano)

Malgrat això, el diumenge 28 de juliol, a la Gran Ballada de la plaça de la Vila el grup es va reduir novament a 8 persones, i aquest va ser el nombre de capgrossos que van oferir el Ball de Nans a la població.

L’any 2020 aquesta dansa complirà 25 anys, des de la seva composició el 1995 per Josep Prats.

El Ball de Nanos de l’Espluga, amb 8 de les 15 figures, a la plaça de la Vila el 28 de juliol de 2019. (Foto: Fina Montserrat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *