Els Grallers de l’Espluga acompanyen els gegants de la Trinitat en la reobertura de l’Ermita

Els Grallers de l’Espluga han acompanyat aquest dissabte 24 de juliol el ball dels gegants de la Trinitat, Miquel i Trinitat, i els nanos de l’agricultura, durant els actes de reobertura de l’Ermita de la Santíssima Trinitat a partir d’un projecte de voluntariat i inserció sociolaboral. La Germandat de la Santíssima Trinitat ha assolit un acord amb l’Arquebisbat de Tarragona per tornar l’ermita al poble i recuperar-ne el servei.

Els actuals gegants de la Trinitat van estrenar-se el 2015, en substitució d’unes anteriors figures fetes de forma artesanals per la Germandat l’any 2010. Actuen a les principals festes de la Santíssima Trinitat i a l’ermita, a més de formar part del seguici festiu de l’Espluga, per Sant Joan i la Festa Major. En els seus balls principals en jornades festives a l’Espluga, els acompanyen sovint els Grallers de l’Espluga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *