Una Festa Major sense l’Espai de Cultura Popular

Les entitats de cultura popular de l’Espluga i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí hem emès un comunicat conjunt on anunciem que aquest any, finalment, no s’habilitarà l’Espai de Cultura Popular que s’havia previst a l’Antic Hospital a causa de les dificultats logístiques derivades de les restriccions provocades per la pandèmia.

L’Espai de la Cultura Popular, també anomenat Espai de la Festa Major, va habilitar-se a partir de l’any 2007 amb motiu del naixement dels Gegants Neolítics Gorg i Spluc, al pati de l’Antic Hospital, amb l’objectiu que els espluguins i espluguines poguessin veure de prop les noves figures. A l’espai, obert durant els dies de Festa Major, s’hi podien veure tots els gegants i nanos de l’Espluga en actiu.

L’Espai de la Festa Major, el 2019, al carrer Lluís Carulla. (Foto: Xavier Lozano)

L’any 2019, per primera vegada, s’articulava una proposta que integrés la resta d’entitats de cultura popular com els Diables i els Bastoners, a més dels gegants i nanos de la Santíssima Trinitat. En aquest cas es va optar per un local comercial al carrer Lluís Carulla, 22, on es van exposar els elements també durant la pandèmia, l’any 2020, fins a recuperar la seva activitat comercial.

L’Espai de Cultura Popular habilitat per primer cop al Teatre del Casal durant els actes de Sant Joan d’aquest 2021. (Foto: Xavier Lozano)

Aquest 2021 s’havia acordat tornar al lloc original, l’Antic Hospital, després que per Sant Joan s’intentés una opció d’exposició a l’escenari del Teatre del Casal que va congregar pocs visitants. Les entitats de cultura popular esperem recuperar la proposta l’any vinent, en una situació de més normalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *