Els Nanos de l’Espluga, seleccionats per actuar al Coti x Coti d’Eufòria al Palau Sant Jordi

El doble concert d’Eufòria d’aquest proper diumenge al Palau Sant Jordi de Barcelona tindrà uns convidats espluguins molt especials: els Nanos de l’Espluga. Els sis nanos vells, els tres nanos nous dels germans Marx –que enguany compleixen 40 anys­-, els nanos del Cau, el Rovelló, la dona dels Nassos i els nanos infantils dels germans Marx han estat seleccionats per actuar a la versió del tema del moment ‘Coti x Coti’ dels The Tyets, interpretat pel semifinalista del talentshow de TV3, Tomàs.

El Tomàs, durant l’actuació de Coti x Coti, al plató d’Eufòria (Foto: CCMA)

Membres de l’actual grup de nans, de la Colla Gegantera i dels Grallers de l’Espluga seran els encarregats de fer ballar les 16 figures espluguines en el que es preveu que sigui un dels moments àlgids del concert, reproduint el que ja es va fer al plató de televisió de Catalunya. El grup de Nans de l’Espluga ha presentat la candidatura a través de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya que havia fet la crida a tots els grups de nans i capgrossos del país.  

Els nanos espluguins destaquen per la seva antiguitat (els nanos vells van celebrar 75 anys l’any passat), simbolisme (la majoria procedeixen del taller Ingenio de Barcelona) i per disposar de figures peculiars com el Rovelló de Josep Vallverdú (i els dibuixos de Tv3) o la dona dels Nassos, recent estrenada. La colla participarà aquest dissabte a l’assaig general que els 16 concursants d’Eufòria faran al Palau Sant Jordi i diumenge a les dues actuacions previstes pel migdia i el vespre, a les quals hi assistiran milers de persones.

El ball de Nans de l’Espluga a la plaça del Castell. (2017)

Inscripcions per formar part del grup de Nanos

En paral·lel, segueixen obertes les inscripcions per a infants, joves i adults, per completar els grups de balladors i balladores els nanos grans i els infants pels nanos petits, per la propera Festa Major de sant Abdon i sant Senén. Les inscripcions o consultes es poden fer al telèfon 653 45 74 68 o a gegantsespluga@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *