ACTUACIÓ PER A LA HISTÒRIA: Els Nanos de l’Espluga, al Palau Sant Jordi

En una jornada històrica, els Nanos de l’Espluga han actuat aquest diumenge de 2 juliol al Palau Sant Jordi de Barcelona davant de 70.000 espectadors, per formar part dels dos macroconcerts d’Eufòria, el talentshow de TV3, on el semifinalista Tomàs ha interpretat la seva versió de l’èxit del moment ‘Coti x Coti’ acompanyat d’una colla sardanista i dels capgrossos espluguins. Els Nanos de l’Espluga, que habitualment només actuen per la Festa Major de sant Abdon i sant Senén, han fet una actuació insòlita, pel tipus d’espectacle i també perquè ha estat l’actuació amb més capgrossos participants de la seva història: 16 figures.

Els balladors dels Nanos de l’Espluga amb el Tomàs, semifinalista i cantant del Coti x Coti dels The Tyets

Els Nanos espluguins han aparegut de les boques de grada del Palau Sant Jordi durant l’actuació del Tomàs: els sis nanos vells, els tres nanos nous dels germans Marx –que enguany compleixen 40 anys­-, els nanos del Cau, el Rovelló, la dona dels Nassos i els nanos infantils dels germans Marx. 

Dos dels balladors, poc abans d’actuar durant el concert al Palau Sant Jordi (Foto: Fina Montserrat)

El grup de Nans de l’Espluga va presentar la candidatura a través de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya que havia fet la crida a tots els grups de nans i capgrossos del país.  

Els nanos espluguins destaquen per la seva antiguitat (els nanos vells van celebrar 75 anys l’any passat), simbolisme (la majoria procedeixen del taller Ingenio de Barcelona) i per disposar de figures peculiars com el Rovelló de Josep Vallverdú (i els dibuixos de Tv3) o la dona dels Nassos, recent estrenada. La colla ja va participar aquest dissabte a l’assaig general que els 16 concursants d’Eufòria van fer al Palau Sant Jordi. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *