Ajuntament, Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga amplien el conveni per la cessió dels gegantons

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga han ampliat el conveni signat el 27 de setembre de 2014,  per incloure-hi la cessió dels nous gegantons neolítics Terra i Pastor estrenats el mes de juliol passat, i de les rèpliques dels capgrossos originals dels anys 40 del segle XX. El dimecres 29 de novembre de 2017 la presidenta Magda Buldó i l’alcalde David Rovira van signar l’addenda del document que regula la cessió dels Gegants i Nans de l’Espluga a la Colla Gegantera de l’Espluga de Francolí i els equipaments que utilitzen geganters, grallers i portadors dels Nans per les seves activitats. A la signatura hi van assistir el regidor de Cultura, Jordi Torre; el secretari general dels Grallers, Gegants i Nans, Josep M. Martínez, i el cap de la Colla Gegantera, Jordi Batet.

La presidenta Magda Buldó i l’alcalde David Rovira renoven el conveni per la cessió dels gegantons amb la presència del secretari general Josep M. Martínez i el cap de Colla Jordi Batet

En aquest conveni, l’Ajuntament figura com a propietari de tots els elements de cultura popular municipal: els gegants Ponç Hug i Beatriu, els 14 capgrossos i les seves rèpliques, els gegants neolítics Gorg i Spluc i els gegantons neolítics Terra i Pastor.

Amb aquest acord, des del 2014 l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans passa a ser la portant oficial d’aquests elements i l’encarregada de vetllar pel seu bon ús i promoció, dins els seus objectius fundacionals.

Una col·laboració entre l’administració i les entitats que fa possible la preservació de la cultura popular espluguina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *