Els Gegants Neolítics de l’Espluga, a la trobada internacional de la Llacuna

La família de Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí va participar el diumenge 15 de juliol a la Trobada Internacional de Gegants i Capgrossos de la Llacuna (Anoia).  Portats per la Colla Gegantera de l’Espluga, el Gorg, l’Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor van sumar-se diumenge a la 24a edició de la trobada amb la participació de 13 colles geganteres vingudes de tot Catalunya, Bèlgica i Àustria.

Aquest cop, la peculiaritat dels gegants espluguins va compartir protagonisme amb altres figures emblemàtiques com el gegant belga Pierre Paulus de Chätelet i l’austriac Samsó de Murau acompanyat per la comitiva Murauer Bürgergarde. Aquest gegant té 270 anys d’antiguitat fa 6 metres d’alçada.

La programació d’aquesta jornada va començar a 2/4 de 10 amb la benvinguda de totes les colles assistents seguit de la tradicional cercavila pels carrers de La Llacuna fins arribar a la Plaça Major als voltants de la 1, on es van fer els balls de lluïment de cada entitat gegantera participant.

Visita al Baix Penedès

La setmana passada els Gegants Neolítics de l’Espluga van participar a una altra trobada a Massllorenç. Era la tercera Trobada de Gegants d’aquest municipi del Baix Penedès. Els gegants espluguins van participar a la trobada al Camp de la Bena i a la posterior cercavila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *