Música i xerinola per rebre l’home dels Nassos a l’Espluga, per 14è any

Els Grallers de l’Espluga han rebut un any més l’home dels Nassos a la vila, en la seva passejada pel centre del poble aquest 31 de desembre, últim dia de l’any. L’any 2007, l’agrupació va promoure aquesta tradició a proposta de diferents joves del moment i amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga. Llavors, el peculiar personatge que té tants nassos com dies té l’any, va arribar en carruatge de cavalls, com s’ha tornat a repetir aquest any.

L’home dels Nassos, en carro de cavall pel carrer de Lluís Carulla (Foto: Mar Gili)

Amb la col·laboració de la Colla Gegantera i del grup de Nans, el capgros ha pogut saludar els espluguins i espluguins passejant pel mercat setmanal, els comerços del centre i de la zona del Casal, tot ballant amb les nadales dels Grallers i repartint caramels i nassos de plàstic.

Recorregut de l’home dels Nassos pel mercat setmanal de l’Espluga. (Foto: Mar Gili)

El cap de cartrópedra que s’utilitza per l’home dels Nassos és un els quatre capgrossos més antics de l’Espluga, el Vell, adquirit a l’any 1947 amb l’aportació dels espluguins a partir de les cartilles de racionament de la postguerra juntament amb els dos tricornis i la Vella. Actualment és l’últim nano històric original que encara surt per les festes de la vila des de fa 75 anys, ja que dels tricornis es disposa d’una rèplica, i la Vella no acostuma a sortir en cercavila.

Els Grallers de l’Espluga, durant la cercavila del 31 de desembre (Foto: Mar Gili)
L’home dels Nassos, en arribar a la plaça del Casal. (Foto: Mar Gili)
L’home dels Nassos i els Grallers, a la plaça de l’església. (Foto: Xavier Lozano)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *