Els gegants vells de l’Espluga tornen a Tarragona 70 anys després

Visita d’honor a la ciutat de Tarragona dels gegants vells de l’Espluga, aquest dissabte 13 d’agost, amb motiu de la Trobada Gegantera de les Festes de Sant Magí organitzada pels geganters del Passeig Torroja. Ponç Hug de Cervera i Beatriu de Milany han estat els convidats d’honor, acompanyats dels nanos tricornis, amb motiu del seu 75è aniversari, set dècades després de la primera sortida que van fer, el 1951, justament a Tarragona per les festes de Santa Tecla. Per aquest motiu, els organitzadors han obsequiat la geganta Beatriu amb un ram especial per la ocasió.

Els gegants antics de l’Espluga, l’any 1951 a les festes de Santa Tecla de Tarragona. (© Foto: Pere Català i Roca – Fons Pere Català – Arxiu Nacional de Catalunya. ANC1-1236-N-5595 | Tots els drets reservats)


Aquesta ha estat la primera sortida dels gegants vells amb el seu nou vestuari, estrenat el 4 de juny.  De fet, Ponç Hug i Beatriu no acostumen a sortir de l’Espluga, només per ocasions molt especials, ja que els encarregats de visitar el territori són, des del 2007, els gegants neolítics.

Els gegants vells de l’Espluga, exposats al balcó del Mediterrani. (Foto: Xavier Lozano)

Les figures participants han estat exposades primer al balcó del Mediterrani, per tal de donar inici, a les 6 de la tarda, a la cercavila, acompanyats pels grallers de l’Espluga i els nanos tricornis per la part alta de Tarragona, passant per la rambla Nova, c. Comte de Rius, c. Sant Fructuós, pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias i pla de la Seu. A la plaça de les Cols, davant de la catedral, han ofert el ball de lluïment. Després, s’ha fet la cercavila de retorn fins la plaça del Rei.

 

Els gegants i grallers de l’Espluga, a l’entrada dd la plaça de les Cols (Foto: David Bonavila)

 

Com a peculiaritat, els geganters dels gegants vells de Tarragona han col·laborat com a portants dels gegants vells de l’Espluga, per tal d’ajudar als geganters espluguins. Al començar la cercavila, però, el gegant Ponç Hug ha perdut l’equilibri i ha caigut de costat, fet que ha provocat el trencament de la mà dreta del gegant. Sortosament no s’han hagut de lamentar danys personals.

Cercavila dels gegants i nanos vells per la rambla Nova de Tarragona (Foto: Josep M. Martínez)
Els Grallers de l’Espluga durant la cercavila. (Foto: Josep M. Martínez)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *