Es busquen els balladors pels Nanos i Gegants de l’Espluga per la Festa Major

El grup de Nanos de l’Espluga inicia una nova campanya per trobar les 12 persones balladores que actuaran durant la Festa Major de sant Abdon i sant Senén, a finals de juliol. L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans vol sumar al nucli de balladors fixes un conjunt de nous portadors que puntualment, per aquesta Festa Major, s’animin a donar vida als històrics personatges, alguns amb més de 75 anys d’història. L’entitat també busca nous portadors i portadores pels gegants. Les inscripcions o consultes es poden fer al telèfon 653 45 74 68 o a gegantsespluga@gmail.com.

A més de tots els gegants, vells i neolítics, l’objectiu és que puguin sortir en cercavila i ballar a plaça els 6 nanos vells (d’entre 1947-1950), els 3 nanos nous (de 1983), els 3 nanos de l’Estornell (de 2006) i el nano Rovelló (de 2013, que ja té portador). Aquests capgrossos són de mida adulta, per això es busquen persones majors de 12 anys i/o 150 centímetres d’alçada, sense límit màxim d’edat. El compromís dels inscrits serà assistir a un assaig del ball i actuar a la cercavila gran del divendres 28 de juliol a la tarda i a la gran ballada de Festa Major del diumenge 30 de juliol al migdia.  A banda, també es busquen menors de 12 anys per fer ballar els capgrossos infantils cedits per la família Civit Martí, tres dels quals són rèpliques en petit dels nanos nous dels germans Marx.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *